Wat is Reiki?
Instinctief wordt vaak Reiki gebruikt door het leggen van de handen op pijnlijke plek. Als moeder controleer je of je kind koorts heeft door je hand op het hoofd te leggen. Door de menselijke aanraking draag je warmte, rust, zorgzaamheid en liefde over. Een levend lichaam straalt warmte en energie uit. Deze energie is de levenskracht. In Japan wordt dit Ki genoemd. Ki is de essentiële levensenergie van de aarde, planeten en sterren. Deze energiebronnen beïnvloeden de Ki van het levende lichaam. Deze energie zorgt voor groei en genezing van alles wat leeft: mensen, dieren en planten.

De Reiki energie werkt op alle niveaus van de totale mens; lichamelijk, emotioneel, geestelijk en spiritueel. De processen worden versneld in werking gezet, daardoor kan het wel lijken of Reiki niet heeft geholpen. Heb dan vertrouwen dat het wel zijn werk doet, ook al voel je niet direct iets. De energie gaat daar naar toe, waar het nodig is. Als je bijvoorbeeld hoofdpijn wilt behandelen kan het zijn at de buik warm gaat aanvoelen. Dit kan komen omdat de oorzaak van de hoofdpijn dan in de buik ligt, of dat je lichaam bepaalt, dat de Reiki energie eerst zijn werk in de buik moet doen.

Geschiedenis van de Reiki
Reiki is ontwikkeld door dr. Mikao Usui. Hij was een Japanse monnik die leefde en werkte als hoofd van het kleine Japanse Kyoto eind 19e eeuw. Hij was op zoek naar het geheim achter de wonderbaarlijke genezingen van Jezus Christus. Tijdens zijn zoektocht ontdekte hij dat niet alleen Jezus, maar ook Boeddha (543-489 v.Chr.) de gave van genezen had.
Boeddhistische monniken vertelden Usui, dat de enige manier om kennis te nemen van de spirituele geneeswijzen bestond uit het zich verdiepen in de leerstellingen van Boeddha, het Pad naar Verlichting. Hij las over de technieken voor energetische heling en de duurzame doorgave ervan aan anderen, maar de theoretische kennis was onvoldoende voor de praktische toepassing.

Na een periode van 21 dagen mediteren en vasten op een berg, ontving Usui de inzichten en de symbolen. Tijdens de afdaling verwondde hij zijn voet aan een steen. Hij legde zijn hand er op en het bloeden stopte en de pijn verdween. Dr. Mikao Usui was dus ‘aangesloten’ op de universele levenskracht, die tegenwoordig Reiki wordt genoemd. Hij was daarmee de eerste Reiki-master van onze tijd.

5.jpg-for-web-smallRei = kosmische, universele energie
Ki = de levenskracht

Reiki behandeling
Tijdens een behandeling krijgt het lichaam de kosmische Reiki energie, die een diepe ontspanning teweegbrengt en genezingsprocessen in gang zet of versnelt. De energiebalans wordt hersteld, zodat lichaam en geest weer optimaal kunnen functioneren.
Wat doet Reiki voor jou

  • Het bevordert de natuurlijke zelfgenezing.
  • Vitaliseert het lichaam
  • Werkt lichamelijk en geestelijk ontgiftend en bevrijdend.
  • Werkt op alle niveaus, het fysieke, het geestelijke, het emotionele en dat van de ziel
  • Brengt de energiehuishouding in evenwicht
  • Helpt ons onverwerkte ervaringen alsnog te verwerken, zodat de oorzaken van onze lichamelijke problemen kunnen verdwijnen.
  • Heft blokkades op die ons in ons functioneren.
  • Reduceert stress, helpt ons zelfvertrouwen te groeien
  • Past zich altijd aan de natuurlijke behoefte van de ontvanger aan en kan daardoor nooit schade toebrengen
  • Brengt ons steeds dichter tot onszelf.