De Ayurvedisch massage is gebaseerd op een hindoeïstische gezondheidsleer uit India welke al ruim 3000 jaar wordt beoefend.
Het woord Ayurveda is een samenstelling van het woord āyus wat betekent “leven” of “levensprincipe”, en het woord veda betekent “kennis”. Ayurveda gaat over de kennis van het leven en is gericht op het gezond blijven. De wetenschap van het leven.
Ayurveda ziet het lichaam niet los van geest en natuur. Het heeft een meer holistische benadering (alles is onlosmakelijk met elkaar verbonden) Ayurveda gaat uit van een totaalbenadering van de onevenwichtigheid (ziekte) door te herstellen of te voorkomen, door de energieën in lichaam en geest in balans te brengen en te houden via de werking van de tri dosha’s.

Doel van de Ayurveda is een verhoogde of verlaagde dosha weer in evenwicht te brengen door middel van kruiden, dieet, mineralen, reiniging en leefregels (massage, stomen, zweten).
Ayurveda gebruikt voeding, levensstijl, massages, kruiden, yoga en meditatie om mensen in balans te brengen en te houden.

9311.jpg-for-web-normalTijdens de massage wordt er gebruik gemaakt van warme oliën die zijn afgestemd op uw persoonlijkheid en uw situatie.
Ayurvedische massage is een zachte energetische massage op de huid. De ayurvedische massage combineert massage technieken met het stimuleren van marma punten. Marma punten zijn punten op het lichaam waar spanning zich kan vastzetten. Ayurvedische massage is een massage die het hele lichaam in balans brengt. Het werkt niet alleen op de spieren maar ook op het energiesysteem.

De effecten van een ayurvedische massage
– Brengt lichaam en geest dichter bij elkaar en weer in evenwicht
– Maakt je bewuster van je lichaam
– Ontspant de gewrichten en spieren
– Bestrijdt stress vermoeidheid en slapeloosheid
– Activeert het lymfesysteem en de bloedsomloop
– Verlicht spierspanning
– Helpt bij het losmaken van emotionele blokkades
– Reinigt en ontspant lichaam en geest
– Geeft energie en helpt om gifstoffen die diep in het lichaam vast zitten verwijderen.